زندگی نامه

مهدی طاهری ، در سال 1344 در شهر کازرون متولد شد . در خانواده ای مذهبی و متوسط و با سابقه مبارزات سیاسی علیه رژیم ستم شاهی، تحت تربیت پدرش ، مرحوم دکتر حاج محمد حسن طاهری (اباشهید) و مادر، که از خاندان بزرگ و مذهبی اسماعیلی در برازجان می باشند، رشد کرد. مرحوم دکتر طاهری که از اطبای مومن، صدیق، وارسته، متدین، درد آشنا، حاذق ، انقلابی و یار دردمندان فرودست جامعه بود، بنیانگذار بسیج پزشکان و پیراپزشکان استان فارس و کشور شناخته می شود .

وی عضو خانواده ای بزرگ و مشهور در مبارزات سیاسی پیش از انقلاب در استان فارس است که در پیشانی آنها، پدرش مرحوم دكتر حاج محمد حسن طاهري و عموی بزرگوار ایشان مرحوم مهندس حاج رجبعلي طاهري، آن مجاهد وارسته و نستوه قرار دارد که در مجموع حدود 5 سال از عمر با عزت خود را در زندانهای مخوف ستم شاهی تحت شدیدترین شکنجه ها گذراند. در پی ارتحال آقای مهندس حاج رجبعلی طاهری، رهبر معظم انقلاب، حضرت امام خامنه ای (مد ظله العالي)  با اعطای دو لقب «دوست دیرین» و «مجاهد با اخلاص» ، پیامی به شرح زیر را بیان فرمودند :

« بسم ا… الرحمن الرحیم ؛ درگذشت دوست دیرین مرحوم آقای مهندس رجبعلی طاهری را كه از مجاهدان با اخلاص در دوران اختناق و در دوران انقلاب و پس از آن بودند به خانواده‌ی محترم و همه‌ی بازماندگان و دوستان ایشان تسلیت میگویم و رحمت و پاداش الهی را برای آن مرحوم از خداوند متعال مسألت میكنم. سیّد علی خامنه‌ای /  25 مهر ماه 1392 » .

شش ساله بود که خانواده به دلیل هجوم عوامل ساواک به مطب پدر در کازرون در محله بازار و در نتیجه، ورود آسیبهای شدید به پدرش، جسم نیمه جان پدر را به بیمارستان نمازی شیراز منتقل نمودند و پس از آن بود که خانواده به شیراز مهاجرت نمود. تا سال 1356 در محله صاحب دیوانی کهنه (شهید ذوالانوار)، در مجاورت مسجد سیدابوالوفاء سکونت داشتند و پس از آن  به منزلی در خیابان ساحلی غربی تغییر مکان دادند .

مدارس ابتدایی متعددی را به دلیل زندگی سیاسی پدر تجربه نمود بطوریکه تا پایان تحصیلات ابتدایی 5 دبستان مختلف را تجربه نمود. دوره تحصیلی راهنمایی خود را در مدرسه شرقی در خیابان زند و دوره تحصیلات متوسطه خود را در دبیرستان رازی (‌شهید شرافتیان) گذارند .

در طول تحصیل، متناوباً به عنوان بسیجی خود را به جبهه های جنگ رساند و مراتب متعددی را در دوران دفاع مقدس در عناوین فرمانده دسته ، فرمانده گروهان پیاده و فرمانده گردان تخریب ، فرمانده گردان پیاده در یگان های لشکر 19 فجر ، لشکر 27 محمد رسوال ا… (ص) و تیپ 46 مهندسی امام هادی (ع) گذارند .

در 9 مرداد ماه سال 1360 در واقعه ای جانگداز، در اثر حمله بی شرمانه عناصر خود فروخته سازمان منافقین به منزل پدری در خیابان ساحلی غربی ، چهار نفر از خاندان مادری ( شهدای والامقام به نام های شریف ؛ حاج احمد اسماعیلی (پدربزرگ) ، حاج محمد حسین اسماعیلی (دایی)، حاجیه خانم رباب اسماعیلی (خاله) و حاج سید محمد حسن مهیمنیان (شوهر خاله)  ) بر سر سفره افطار، به درجه رفیع شهادت نایل آمدند و سه نفر دیگر از جمله مادر بزرگ، دایی و دختر دایی ایشان به شدت زخمی شدند. در اثنای همین حمله کورکورانه، باذن ا . . . او موفق شد یکی از منافقین را در هنگام فرار مورد اصابت گلوله قرار داده و وی را به درک واصل نماید. از این رو ، مادر مکرمه ی ایشان، القاب مقدس و درخشان مادر شهید، فرزند شهید و خواهر دو شهید را به همراه خود دارند.

در چهارم دی ماه سال 1365 و در شب عملیات کربلای چهار، برادر کوچکتر وی، دانشجوی نخبه و بسیجی، مسعود طاهری که رتبه اول كنكور سراسري رشته ریاضی فیزیک 64-65 در تمامی 12 زیرگروه ها و دانشجوي مهندسی برق و الكترونيك دانشگاه صنعتي شريف بود ، به درجه رفیع شهادت نایل آمد. وصیتنامه الهی آن شهید عزیز هنوز هم در نزد اهل عرفان، به عنوان یکی از ارزنده و عرفانی ترین وصایای شهدای دفاع مقدس شناخته می شود .

در سال 1368 به توصیه برخی مسئولان سپاه ، با قبولی در کنکور سراسری، برای تامین توان تحقیقاتی در خصوص سوخت موشک در رشته شیمی و مقطع کارشناسی وارد تحصیل در دانشگاه شیراز شد. پس از فراغت از تحصیل از دانشگاه و با توجه به کمبود نیروی مدیریت عالی فنی در موضوع بازسازی کشور پس از خرابیهای وارده ناشی از جنگ، وارد مسیر سازندگی کشور در قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) شد و مسئولیت های متعدد و مهمی را در جریان سازندگی کشور عهده دار شد. همزمان ، توان مطالعاتی و تحقیقاتی علمی خود را برای مشاوره در تعدادی از پروژه های سپاه و وزارت دفاع قرار داد و در جبهه آموزش به دلیل توانایی علمی، برای تدریس برخی دروس تخصصی در دانشگاه امام حسین (ع) – شعبه شیراز در دوره کارشناسی مدیریت آموزشی و دوره کاردانی مهندسی رزمی، به ایفای نقش و تربیت دانشجویان پرداخت. وی هم چنین دانش آموخته دوره «سیستم ، برنامه ریزی و کنترل پروژه» از سازمان مدیریت صنعتی – منطقه جنوب در سال 1382 است که به عنوان نفر اول دوره شناخته میشود .

در 17 ارديبهشت ماه 1387  و در جریان سفر مقام عظمي ولايت (مد ظله العالي) به استان فارس، معظم له با حضور در بیت پدری ، اهل منزل را مورد تفقد قرار داده و به همراه دستنوشته ای بر قرآن کریم ، بیت شهید طاهری را منور فرمودند. در این ملاقات سراسر خاطره، اباشهید دکتر طاهری خطاب به رهبری فرمودند که «نمیدانم ما بیدار هستیم یا در خواب که شما در بیت ما هستید» و معظم له با تبسمی پاسخ فرمودند که : « مگر میشود ما به شیراز بیاییم و خدمت آقای دکتر نرسیم! » .

مهدی طاهری در منطقه عملیاتی شمالغرب کشور به عنوان معاون طرح، برنامه و بودجه و سپس به عنوان معاون هماهنگ کننده قرارگاه حمزه سیدالشهداء (ع) بیش از سه سال خدمت نمود که در طی این دوره، تجربیات ارزشمندی در حوزه موضوعات به هم گره خورده‌ و لاینفک فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی با مسائل امنیتی را کسب نمود.

پس از آن به دعوت برخی مسئولین استان و وزیر محترم دفاع وقت، مسئولیت مدیریت عاملی شرکت بزرگ سد و عمران پارس گستر در شیراز را پذیرفت .

مدتی بعد ، با توجه به بحران های موجود در منطقه غرب آسیا و رشد تروریسم وهابی در کشورهای عراق و سوریه و احتمال خطر برای کشور شیعه جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت در سوریه و عراق ، از شرکت پارس گستر جدا شد و به دعوت سردار سرلشکر شهید حاج عبدالرسول استوار محمود آبادی، راهی سوریه و پیوستن به صفوف مدافعان حرم شد.

مهدی طاهری ، یکی از الطاف خفیه الهی را برهه ای از زندگی خود می داند که در طی بیش از هفت سال با حضور در محور مقاومت در کشور سوریه به عنوان مستشار نظامی و پس از انهدام شجره خبیثه داعش به عنوان مستشار اقتصادی تا پایان سال 1399 به ایفای نقش پرداخت. از مهمترین خاطرات او ، مشاهده و درک نسلی جوان و انقلابی بود که تحت تدابیر تربیتی سیدالشهدای محور مقاومت حاج قاسم سلیمانی رشد یافته بودند و آنچنان شیفته خلق و خو و شهادت طلبی آنان شد که اطمینان یافت سلسله آزادگان شهادت طلب در مکتب امام حسین (ع) تا ظهور حضرت حجت ادامه خواهد داشت.

وی همچنین متاهل و صاحب دو فرزند پسر می باشد که هر دو دارای تحصیلات مهندسی عمران و ساکن شیراز هستند.

او پس از خاتمه دفاع مقدس به عضویت رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و پس از سالها خدمت و کسب کوله باری از تجربه، در دی ماه 1398 از نهاد مقدس سپاه با رتبه سرلشکری بازنشسته شد .

مهدی طاهری ، هم اکنون در سه موضوع ؛ برنامه ریزی استراتژیک ؛ سیستم ها و کنترل پروژه ؛ و مدیریت عالی پروژه های عمرانی و صنعتی ، دارای مهارت تخصصی است .

مهمترین مسئولیتهای وی در حوزه های عمرانی و اقتصادی به شرح جدول زیر می باشد :

محل اشتغال

مسئولیت

قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص)

داخل کشور ج.ا.ايران

(مجموعاً  8 سال)

مدیرعامل موسسه های صاعقه و فجر

رئیس هیئت مدیره 4 موسسه سلمان، اروندان، الهادي، صاحب الزمان

مدیر پروژه های قرب کربلا در فازهای 15و16 پارس جنوبی

مدیرپروژه ویژه راهسازی پاتاوه – دهدشت

شرکت سد و عمران پارس گستر

(وابسته به وزارت دفاع)

(1 سال)

مدیرعامل و عضو هیئت مدیره

بنیاد تعاون سپاه

(3 سال)

رئیس نمایندگی استان فارس

موزه دفاع مقدس فارس

(2 سال)

مدیرپروژه سازه مرکزی

موسسه اجرایی ایثار بنیاد جانبازان استان فارس

(2 سال)

مدیر اجرایی

قرارگاه خاتم الانبیاء(ص)  – کشور سوریه

(2 سال)

معاون اول گروه اقتصادی راهبردی ج.ا.ایران